Tapahtumanuorten järjestämä LaajikaFest viihdytti kävijöitä!

Syksyisenä lauantaina Ylistalon kenttä täyttyi innokkaasta väkijoukosta. Laajasalon asukkaille suunnattu tapahtuma toi paikalle niin nuorta kuin vanhempaakin yleisöä – LaajikaFest oli saapunut!

Jo toista kertaa järjestettävän LaajikaFestin ohjelmistossa nähtiin upean artistikattauksen lisäksi erilaista oheisohjelmaa, joiden parissa oli mahdollista viettää aikaa keikkoja odotellessa.

LaajikaFestin teemoina toimivat päihteettömyys, ekologisuus ja luonnonsuojelu. Teemat tulivat selkeästi esille tapahtumapisteiden myötä: alueelta löytyi nuorten ylläpitämä ekokahvila, Laajasalon Martat sekä alkoholivapaita vaihtoehtoja tarjoava yhdistys Kännikapina.

Teemaa tuki myös mahdollisuus lahjoittaa rahaa John Nurmisen säätiölle Itämeren hyväksi. Tapahtuman jälkeen saimme säätiöltä tiedon, että Laajikafestistä kerätyillä tuotoilla  saadaan vähennettyä sinilevää Itämerestä noin 75kg!

Tapahtuman suunnittelivat tapahtumatuottajanuoret, joiden toukokuussa aloitettu tapahtumatuotantokurssi huipentui LaajikaFestiin.

Kurssin aikana nuoret olivat oppineet esimerkiksi tapahtumien budjeteista ja turvallisuustekijöistä, ja miten ne vaikuttavat tapahtumien järjestämiseen. Nuorilla oli myös mahdollisuus vaikuttaa LaajikaFestin artistivalintoihin, mainontaan, tapahtumajulisteen ulkonäköön ja oheisohjelmaan.

LaajikaFestin järjestämisen mahdollisti Ruuti-gaalassa jaettu 10 000 euron suuruinen avustusraha. Ruuti-gaalassa Ruuti-rahaa jaettiin helsinkiläisten nuorten hyväksi, jotta he pääsisivät itse vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin.

Tuottajanuorten porukka

 

Tapahtumatuotantonuoret pääsivät toteuttamaan suunnittelemansa festarin käytännössä, sekä työskentelemään itse tapahtuman aikana. Nuorten mielestä heidän valitsemiensa artistien hosting eli artistin tarpeiden ja toiveiden toteuttaminen oli mielenkiintoista, mutta hiukan jännittävää. ”On ihan mahtavaa päästä ite tekemään ja näkemään näin läheltä, miten kaikki toimii”, toteaa yksi tuottajanuorista.

Nuoret pääsivät artisti hostingin lisäksi valokuvaamaan tapahtumaa, sekä kasaamaan, koristelemaan ja purkamaan tapahtuma-aluetta. Innostus näkyi tuottajanuorien lisäksi yleisössä ja esiintyjissä. LaajikaFestin avasi tyttöenergiaa hehkuva duo, R.A.E., joka sai yleisön kentälle tanssimaan. ”Jos osaatte tän biisin, laulakaa messissä”, duo innoitti yleisön mukaansa. Seuraavana esiintymisvuorossa oli ihastuttava ja lahjakas artisti Ilta, joka saapui lavalla hehkuva hymy kasvoillaan.

LaajikaFestin viimeisenä esiintyjänä oli rap-artisti Cledos. Muutama innokas nosti kätensä ilmaan, kun Cledos kyseli biisien välissä, kuka on ollut hänen faninsa ”since the day one”. Välispeakin jälkeen Cledos esitti ensimmäisen julkaisunsa, ”Töis”, joka tempaisi katsojat mukaansa. Keikkansa jälkeen Cledos saapui vielä hetkeksi ottamaan kuvia kaikkien halukkaiden kanssa.

Tapahtuma oli erittäin onnistunut, osallistujat lähtivät tapahtumasta hymyt huulillaan. Katsotaan, jospa LaajikaFest saisi jatkoa myös ensi vuonna!

-Ella, tapahtumatuottajanuori

 

(Kuvat: Saaga Salonen)

Kännikapinan alkoholiton drinkkibaari

Nuorten ekokahvila

R.A.E.

Ilta

Cledos

Cledos