Tutustu Nuorten ympäristötilan toimintoihin!

Metsäväen kerho

Luontokerhossa yhdistyy luonto ja taide!

Laajasalon nuorisotalolla jatkunut 9 – 12 vuotiaiden luontokerho siirtyy Nuorten ympäristötilaan.

Luontokerhossa retkeillään lähiympäristön luonnossa, valokuvataan luontoa ja kerätään luonnonmateriaaleja, joista tehdään taidetta. Kerhossa pyritään tarkastelemaan luontoa tarkemmin silmin, herkemmin korvin ja tuoksuttelemaan miltä metsässä tuoksuu.

Metsänväen kerho toimii maanantaista torstaihin, klo 14 – 17.00 välisenä aikana.

Nuorten ekokahvila

Ekokahvila oli nuorten oma idea, joka nousi Ruudista vuonna 2018. Ensimmäistä kertaa kahvila toimi helmikuussa 2018 nuorten talvilomatapahtuma Reaktorissa.

Kesällä vuorossa oli Pop Up tyylinen kesäkahvila, joka oli kesän aikana mm. Itä-Helsingin alueella, Syötävässä puistossa Mustikkamaalla sekä NuoriEspa-tapahtumassa.

Nuorten ekokahvila toimii joulukuusta lähtien uudessa tilassa seuraavasti:

ke ja pe, klo 16-19

Eläinklubi

Voiko koiran kanssa kahvitella? Mikä lemmikki minulle sopisi? Vai olisiko ihanaa vain silitellä koiria? Lemmikkiklubissa se onnistuu!

Eläinklubi tutustuttaa sinut lemmikkien maailmaan. Tiedossa on lemmikkikahvila-iltoja, tietoa lemmikeistä sekä eläinvierailuja. Toiminta käynnistyy to 29.11., jolloin Fallkullan kotieläintilan lemmikkikanit Pumpuli ja Kanerva tulevat vierailulle nuorten ympäristötilaan klo 17-19.

Ecotrip pyöräleiri / Ruuti vaikuttajaryhmä

Meillä toimii myös nuorten vaikuttajaryhmä, joka on ideoinut Ecotrip pyöräleirin, jolle haetaan rahoitusta RuutiBudjetista.

Nuorien tarkoituksena on brändätä ekologisesta matkustamisesta trendikästä nuorille, joten rahaa haetaan mainoskampanjaan, kuten leirin kustannuksiin ja pyöränpaikkaustarpeisiin.

Idea on lähteä junalla Keski-Suomeen pyöräilemään ja tutustumaan paikalliseen matkustusverkostoon, ja samalla levittää kestävien elämäntapojen, liikunnan ja terveellisyyden ilosanomaa!

Maailmanparannus klubi

Huolestuttaako maailman meno? Kenen maailmaa sinä haluaisit parantaa?

Maailmanparannus-klubi on pohdintaa ja konkreettisia tekoja kivemman, oikeudenmukaisemman ja ympäristöystävällisemmän maailman puolesta vaihtuvilla teemoilla. Osallistujat muokkaavat toiminnasta oman näköisensä.

Mahdollista on esimerkiksi yhteistyö järjestöjen kanssa, vierailukäynnit, tempaukset ja kampanjat, työpajat, jne. Tarjolla aina yhdessä tekemistä ja vegaanista purtavaa.

Joka toinen maanantai (3.12 alkaen) klo 17-19, 13-29-vuotiaille.