Nuorten ilmastokokous ja Agenda 2030

Lauantaina Finlandiataloon kokoontui viisisataa nuorta kuulemaan Agenda 2030 julkilausuman sekä keskustelemaan ilmastonmuutoksesta. Nuorten ääni on selkeä: kysymys on meidän tulevaisuudestamme ja ilmastonmuutos on otettava vakavasti päätöksenteossa!

Presidentti Tarja Halonen avasi tilaisuuden ja peräänkuulutti tunnetta järjen tasapainoksi. Päivä oli muutenkin täynnä kiinnostavia puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja toimintasalin aktiviteetteja.

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö oli mukana tapahtumassa aiheella ilmastoahdistus ja ilmastonmuutoksen aiheuttamat tunteet. On tärkeää, että kohtaamme vaikeat tunteet ja ilmaisemme niitä, jotta voisimme löytää luovia ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Ilmastoahdistus on tärkeä hälytysmerkki siitä, että jonkin tulee maailmassa muuttua kestävämpään suuntaan.

Lähestyimme ilmastoahdistusta luovuuden keinoin tekemällä lehtileikerunoutta. Samaa teemaa käsitellään myös Nuorten ympäristötilan maaliskuun maanantai-illoissa. Tervetuloa mukaan!