Ain laulain töitäs tee…

Moi!

Täällä kaksi puutarhanuorista. Kesätyössämme Helsingin kaupungin puutarhahommissa olemme päässeet tekemään erilaisia ulko- ja sisätöitä laidasta laitaan.

Olemme kuukauden aikana työskennelleet monissa eri työpisteissä tutustuen Helsingin hienoihin luontokohteisiin. Välillä työnteko on sujunut kuin tanssi ja toisinaan taas ollut hieman raskasta, mutta aina silloin olemme muistaneet Kari Tapion kultaisen lausahduksen “on elämä raskasta työtä, siinä harvemmin on onni myötä”.

               Vihtamestari Pentti Hakalan opettamassa vihdantekoa

Kesätöiden aikana on ollut paljon raskaita aamuherätylsiä, mutta hyvin me niistäkin olemme selvinneet. Neljän viikon mittainen aika on kulkenut siivillä ja päivät alkavat käydä vähiin. Parhaimpia muistoja töistä ovat retki Lammasaareen ja työhyvinvointipäivä Vartiosaaressa.

Näinä päivinä saimme ottaa rennommin työviikkojen aikana. Työnteon ohessa olemme tavanneet hienoja persoonia kuten vihdanteon maailmanmestarin Pentti Hakalan ja tietenkin mukavat työtoverimme. Merkityksellistä on ollut nähdä ja kokea uusia paikkoja Helsingissä, sekä päästä itse vaikuttamaan alueiden viihtyvyyteen.

Lisäksi on ollut mukavaa saada heittä hyvää juttua yhdessä ja näin ollen pitää hyvää ilmapiiriä yllä. Työpäivinä on mm. lauleskeltu iloisesti suomalaisia hittibiisejä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin ollut, että olemme viihtyneet työpaikalla ja töihin on voinut tulla hyvällä mielellä.

– Iloisin kesäterveisin puutarhanuoret