Kesä, kukkia ja kitkemistä

Hei!

Me tytöt heinäkuun puutarhanuorista haluttaisiin kertoa meidän ajatuksia ja fiiliksiä kuluneesta kuukaudesta.

Tähän kuukauteen on mahtunut paljon hikeä, kyyneleitä ja naurua. Kaikki ei aina mene niinkuin toivoisi, mutta kaikesta selviää! Olemme työn ohella tutustuneet Helsingin eri luontokohteisiin ja viettäneet rentojakin päiviä. Olemme oppineet kasveista, luonnosta, ryhmässä toimimista ja työelämästä.

Kun meiltä kysytään “mitkä ovat meille heinäkuun mieleenpainuvimpia kokemuksia”, päällimmäisiksi nousevat viisi tuntia kitkemistä (!!!!), Vartiosaaressa käyminen ja etenkin lampaiden rapsuttelu. Pidimme paljon meidän työhyvinvointipäivästä, jota vietimme Vartiosaaressa.  Päivä oli rento ja mukava. Grillasimme, leivoimme mustikkapiirakkaa, tutustuimme autioon taloon ja rapsutimme eläimiä. Tämä päivä oli yksi parhaista päivistä koko kuussa. Mieleen painui myös Satakolkyt tapahtuma, jossa me tytöt pidimme luonnonkosmetiikka pistettä.

Tapahtumassa oli myös rantojen siivousta, jossa olimme osana ja saimmekin siitä ohikulkioilta kiitosta.

Meille on merkinnyt paljon osallistuminen Satakolkyt tapahtumaan. On tärkeää saada luonto puhtaaksi ja vesistöt voimaan hyvin! Haluamme auttaa luontoa ja kertoa ihmisille, että roskien siivoaminen on helppoa.

Olisi tärkeää, että ihmiset oppisivat laittamaan roskat roskikseen eivätkä heitäisi niitä luontoon. Oli kiva huomata, että moni haluaa siivota ja auttaa hanketta pääsemään tavoitteeseensa: 130 kilometriä puhdasta Helsingin rantaviivaa!

Olemme saaneet viettää suurimman osan ajasta auringonpaisteessa ja hymyillen, mutta olemme tavanneet joitain mutkia matkassa. Kerran kitkimme Syötävässä puistossa viisi tuntia putkeen: jalat ja selkä tiedottivat tästä kyllä seuraavat pari päivää. Saimme onneksi rennompia työtehtäviä seuraavina päivinä! Joinakin päivinä suoritimme työmme ripeämmin kuin osasimme olettaa tai sää oli huono, ja työtehtävät loppuivat kesken.

Vaikka on mukava ottaa rennommin varsinkin kun työ ovat raskaita, joskus ei kirjaimellisesti voinut tehdä mitään. Ehkä meillä olisi pitänyt olla lista “varatehtävistä”, joita voi tehdä säässä kuin säässä ja missä tahansa kohteessa.

Kesätyö kuukautemme on ollut opettavainen, rankka, hauska ja aurinkoinen. Olemme saaneet uusia tuttavuuksia ja viettäneet monta kivaa päivää ulkona. Tämä on ollut hyvä ensikosketus oikeaan työelämään!

– Puutarhatytöt kiittää ja kuittaa!