Sinustako kaupunkivaikuttaja?

Helsingin nuorisoneuvoston uudet edustajat valitaan vaaleilla syksyllä 2019!

Nuoret ovat omien asioidensa asiantuntijoita. Siksi on tärkeää, että päättäjät keskustelevat nuorten kanssa, kun nuorten elämään liittyvistä asioista, kuten mielenterveyspalveluista tai vapaa-ajan viettopaikoista, päätetään. Nuorisoneuvosto on mainio paikka vaikuttaa: tiesitkö, että esimerkiksi bussien USB-latauspistokkeet ovat yksi nuorisoneuvoston saavutuksista?

Helsinkiläiset nuoret äänestävät nuorisoneuvoston vaaleissa itselleen 30 edustajaa, jotka pitävät nuorten äänen kuuluvilla kaupungin päätöksenteossa.

Jos olet vuosina 2002–2006 syntynyt helsinkiläinen nuori, voit asettua ehdolle nyt! Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 9.–29.9. nettilomakkeen avulla.

Lisätietoa: http://ruutivaalit.munstadi.fi/

Mikä on nuorisoneuvosto?

Nuorisoneuvosto pitää huolta, että nuorten ääni kuuluu kaupungin päätöksenteossa. Nuoret päättävät, mitä asioita he haluavat neuvostokaudellaan edistää. Nuorisoneuvosto valitaan vaaleilla kahdeksi vuodeksi ja siihen kuuluu 30 nuorta. Kuntalaki takaa nuorille oikeuden päästä vaikuttamaan kotikaupunkinsa asioihin nuorisoneuvostossa. Toimintaa tukee kaksi nuoriso-ohjaajaa.

 

Onko ympäristön ja luonnon puolesta vaikuttaminen lähdellä sydäntäsi?

Ole meihin yhteydessä. Saat meiltä jeesiä ja vetoapua, jos sinua kiinnostaa nostaa vaalikampanjaasi ympäristökysymyksiä.

Yksikkömme tehtävänä on mahdollistaa nuorille ympäristö-, seikkailu- ja leiritoiminnan kokemuksia, tukea nuorten omaehtoista toimintaa ympäristön puolesta, lisätä nuorten ympäristötietoisuutta ja tukea nuorisotyöllistä ympäristö- ja seikkailukasvatusta.

Boostia saat asuit sitten missä puolella Helsinkiä tahansa!

 

Kuva: FridaysForFuture