Nuorten ekokahvilan kahvikurssi

No siis. Nuorten Ekokahvilan porukan kanssa yhdessä osallistuttiin Pauligin Paahtimolla Vuosaaressa tapahtuvaan kahvikurssiin. 12.9.2019.

Opin lisää kahvin historiasta, missä se kasvaa, minkälaisia lajikkeita siitä on (Arabica ja Robusta), ja vähän kaikellaista kahviin liittyvää.

Opittiin tekemää espressoja (+ americanoja, latteja, espresso macchiatoja, ice latteja ja chai latteja) ja myös vaahdottamaan maitoa. Ite jotenkin onnistuin heti ensimmäisenä kaatamaa 18g kahvijauhetta siihen kauniille, kiiltävälle valkoselle Pauligin pöydälle (myös vähän lattialle). Onneks kurssin vetäjä suhtautu siihen hyvin ja sano ettei haittaa ja että virheitä tekee. Se on totta, virheitä tekee.

Kurssi oli todellaki hyvä ja suosittelen käymää sen! Ite inspiroiduin siit tosi paljon ja tuli pieni muistutus et miks haluun jonnekki kahvilaan töihin vanhempana. Se oli avulias koska opin lisää kahvista ja sen historiasta. Ite oon aina ollut sellanen henkilö joka tykkää esineiden ja asioiden historiasta. Joillain asioilla ja esineillä saattaa olla tosi kiinnostava historia joka saa sut vielä enemmä kiinnostumaa aiheesta. Mulle se tapahtui (taas) niinkuin aina. Kurssi oli todellakin hyvä, kiinnostava ja siitä oli todella paljon apua. Nyt pystyn lisäämään ansioluettelooni että osaan tehdä espressoja (ja muita kahvijuomia) ja vaahdottaa maitoa ;)

Ite olisin todellakin mieluusti menossa uudestaan. Kurssi jätti mut inspiroituneeks ja haluamaan lisää. Oppimaan lisää kahvin historiasta ja kahvista ylipäätää. 10/10.

Siis ennen luulin et espressojen ja maidon vaahdottaminen ois paljon monimutkaisempaa. Kuitenkin heti kun olin tehnyt niitä pari kertaa siihen tottui ja ohjeet jäi mielee ja lihasmuistiin. Sitten aloinki tehä kaiken ilman et mietin mitä seuraavaks, kaikki tuli heti suoraan ilman mitään ongelmii.

Pauligin tehdas oli todellakin aivan mahtavan (ja monimutkaisen) näköinen paikka (siellä ei saanut kuvata joten kuva ulkoota Pauligin tehtaasta).

Nyt myös vielä pari muuta hienoa kuvaa jota otin siellä :)

Kuva Pauligin shopista.

Kuva kurssihuoneesta.

Kuva aamupalalta löytyneistä kahvikupeista.

Kuva espressokoneesta.

Kuva kurssin vetäjän tekemästä kahvista.

Terveisin: Mari