Vierailulla vegemessuilla

Ympäristötilalta lähti muutama nuori ja työntekijä vegemessuille lauantaina 28.09

vaikka lauantai-aamuna olikin vähän vaikeaa herätä jo ennen 8, mielestäni messut olivat silti sen arvoiset.

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että vegeruoka näyttää ällöttävältä ja maksaa liikaa enkä ole koskaan sitä myöskään halunnut vapaaehtoisesti maistaa, mutta vegemessut käänsivät ajatukseni nurin. Siellä kun  maistiaiset oltiin valmiiksi laitettu tuli niitä maisteltua vaikka aluksi vähän epäilyttikin. Pidin vegeruoasta yllättävän paljon eikä kaikesta olisi edes uskonut, että se on vegaanista.

 

Erityis lempparituotteita olivat oatlyn turkkilainen yoqurtti sekä cocon mansikka, suklaa ja vaniljajätskipurkit. yksi  herkuista oli myös apetitin parsa- ja kukkakaaliwingsit.

              

messuilla oli erilaisia pisteitä. toisilta pystyi vain ostamaan esim. vegaanisia vaatteit ja toisilta taas pystyi vain maistelemaan. suosikki piste oli #vegehaaste piste jossa täytyi ottaa kuva yksin tai kaverin kanssa ja julkaista se sitten omaan instaan tai facebookkiin, jonka jälkeen se täytyi näyttää pisteen pitäjälle ja sitten sait nostaa lapun pussista. pussissa oli jokin palkinto kuten esim. “saat omavalintaisen normaalikokoisen annoksen rolling ice pisteeltä”

         

olin järkyttynyt siitä kuinka monta jopa arkipäivästäkin tuotetta on oikeasti vegaanisia, vaikka asia ei olisikaan kauhea itsestäänselvyys. #vegehaasteen pisteellä oli hylly täynnä erilaisia herkkuja ja ruokia, jotka ovat vegaanisia vaikka eivät vaikuta siltä.

         

 

kiitän ympäristötilan työntekijöitä, jotka kehottivat lähtemään mukaan!

-Kaisa Sondo, ympäristötilan nuori