Mikä ympäristötila?

Nuorten ympäristötila on toiminnan Saari

Monipuolista ympäristötoimintaa, joka kannustaa aktiivisuuteen!

Uudenlainen toimintamuoto, jonka puitteissa tarjotaan tiloja erilaisten ryhmien omille toiminnoille sekä mahdollistetaan erilaisten toimijoiden yhteistyötä.

Tilassa voi osallistua toimintaryhmiin, kuten eläinklubiin joka tutustuttaa sinut lemmikkien maailmaan tai Nuorten ekokahvilaan vahvoilla ekologisilla arvoilla.

Lisäksi voit tulla ehdottamaan uusia omia toimintoja tai vaikka oleskelemaan ja näkemään ystäviäsi luomukahvin merkeissä.

 

Nuorten ympäristötila kuuluu ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikköön

Tuttavallisemmin Ymnyyn. Tila on ainoa “nuorilta nuorille” tilamme, muut yksikkömme toimipaikat ovat leirikeskuksia.

Tehtävänämme on tukea nuorisotyöllistä ympäristö- ja luontokasvatusta, mahdollistaa nuorille ympäristö-, seikkailu- ja leiritoiminnan kokemuksia, tukea nuorten omaehtoista toimintaa ympäristön puolesta sekä lisätä nuorten ympäristötietoisuutta. Lisäksi toimintaamme muokkaa nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruuti.

Ruuti on Helsingissä toimiva nuorten 13-17 vuotiaiden vaikuttamisjärjestelmä, joka on osa Helsingin kaupungin päätöksentekojärjestelmää. Meidän tehtävämme on muun muassa kartoittaa nuorten toiveita ja ideoita ajankohtaisista ympäristöasioista ja siitä mikä on heille tärkeää.

Lue lisää: luontoesite