Ruutibudjetti 2020

Järjestimme maanantaina 7.9. ympäristövaikuttamisen infotilaisuuden nuorille helsinki-kanavalla

Tallenne löytyy myös osoitteesta helsinkikanava.fi. Videoon saa tekstitykset.

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön keväällä toteuttaman RuutiBudjettikyselyn mukaan helsinkiläisiä nuoria huolettavat mm. roskaaminen, ruokahävikki, ilmastonmuutos ja vesien saastuminen sekä ympäristön häviäminen rakentamisen tieltä. Myös aikuisten välinpitämättömyys mainittiin useasti.

Monet nuoret haluaisivat toimia ympäristön hyväksi, mutta eivät oikein tiedä mitä voisivat tehdä, miten pääsisivät alkuun tai mistä löytäisivät saman henkisiä kavereita. Nuorilla voi myös olla hyviä ideoita, mutta he eivät tiedä mistä saisivat tukea tai rahoitusta niiden toteuttamiseen.

Tilaisuuden tarkoituksena oli kertoa nuorille laajasti erilaisista vaikuttamismahdollisuuksista Helsingissä sekä siitä mistä nuoret voivat hakea omille ideoilleen rahoitusta ja tukea.

Tilaisuudessa kysymyksiin vastasivat osallisuusohjaaja Annina Wallinsalo (Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö), Stadiluotsi Ella Tanskanen (Helsingin kaupungin osallistuva budjetointi) sekä suunnittelija Liisa Remes (nuorisopalveluiden kumppanuusyksikkö).

Ohjelmassa vieraili myös Satakolkyt-hankkeen koordinaattori Jenni sekä nuorten ilmastodelegaatti Emma Sairanen.

Tapahtuman juonsivat Riikka Laaksoharju ja Briana Ahjos. Ohjelmassa puhutaan suomea ja englantia.

Ympäristövaikuttamisen jatkotyöpaja 16.9.

Haluaisitko, että Helsingissä olisi paremmat liikuntamahdollisuudet nuorille tai toivotko saavasi apua oman kampanjan järjestämiseen?

Nuorten Ruutibudjetissa on jaossa vuosittain 150.000 euroa nuorten omille ideoille.

Tervetuloa osallistumaan jatkotyöpajaan ja suunnittelemaan yksin, kaverin tai luokan kanssa omaa ideaa, jolle nuorten ruutibudjetista kannattaisi hakea rahoitusta. Et tarvitse aiempaa kokemusta. Oli sinulla valmista ideaa tai ei.

Jatkotyöpajaan voi osallistua 16.9. klo 16-18 välisenä aikana osallistumalla Jitsin kautta kokoukseen. Jitsi on Zoomin kaltainen ilmainen alusta. Liity mukaan tästä: https://meet.jit.si/Rubutyöpaja