Kiitos kesäkuu!

Moikka! Erin ja Tuomas tässä. Me toimittiin ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön viestintänuorina kesäkuun ajan, ja nyt kun meidän kesätyökuukausi alkaa olla ohi, te pääsette kuulemaan mitä kaikkea me ollaan tän kuukauden aikana tehty.

Olimme tosi paljon tiimin kanssa Vartiosaaressa ja siellä olevassa Nuorten Saarigalleriassa. Siellä kuvattiin paljon eri asioita eri projekteja varten. Vartiosaari on tosi ihana paikka ja siellä on jopa ihmeellisen rauhallista. Oikeasti se on todella outoa, että ollaan niin lähellä kaupunkia ja hiljaisuus on sitä luokkaa, mitä se on. Vartiosaaressa on myös lampaita, joita kuvailimme paljon. Saarigalleriasta voit lukea lisää Instagramista @saarigalleria sekä myös meidän ensimmäisestä munstadi-artikkelista.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_3924-1024x683.jpg
Haltialan tilan lampaat ovat tulleet viettämään kesää Vartiosaareen

Meidän tärkeimpiin työtehtäviin kuului sekä Ympäristötilan että Nuorten Saarigallerian Instagram-tilien ylläpito, ja vähän isomman Saarigalleriasta kertovan videoprojektin tekeminen. Vartiosaaripäivinä kuvailtiin paljon materiaalia, jota postailtiin Instagramissa niin stoorien kuin feedinkin puolelle. Saarigallerian Instagram-tililtä löytyy materiaalia Vartiosaaren kesätoiminnasta, ja myös paljon tietoa käytännön asioista Saarigalleriaan liittyen. Lisäksi me pidettiin viikoittaisia Instagram-livejä, joissa päästiin mm. tutustumaan luontohetkeilyyn ja oppimaan uutta lampaista.

Saarigalleriasta kertovaan videoprojektiin kuvattiin Saarigallerian tapahtumia ja ympäristöä, ja haastateltiin muutamaa Saarigallerian työntekijää. Ensimmäisinä työviikkoina pääsimme tutustumaan Vartiosaaren luontoon ja kuvaamaan kaunista luontoa. Leirien ja työpajojen alettua saimme kuvata työpajojen toimintaa, ja oli tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka työpajojen osallistujat pääsivät tekemään esimerkiksi ötökkähotelleja ja maalaamaan kasviväreillä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_4094-1024x683.jpg
Saarigallerian toimintaa

Toimistopäivät. Hulluus. Neljän seinän sisällä ansassa. Niinkö? Toimistopäiviäkin meillä oli, ja ne olivat samaan aikaan sekä hauskoja että turruttavia. Meillä oli tiimin kanssa todella hauskaa ja tulimme tosi hyvin toimeen, joten toimistopäivinä läppää lensi ja tuli naurettua paljon. Kyllä se neljän seinän sisällä oleminen teki hieman hulluksi, mutta kyllä niistäkin hetkistä otettiin kaikki ilo parhain keinoin irti.

Kolmannella työviikolla me päästiin myös käymään kuvausreissulla Bengtsårin leirisaaressa. Päivä oli pitkä ja tekemistä riitti, mutta oli tosi hienoa päästä näkemään mitä kaikkea Benkun kesäleireillä pääsee tekemään. Saaren luonto oli upeaa, ruoka hyvää ja työntekijät loistavia! Oli myös siistiä päästä valokuvaamaan muuallekin kuin Vartiosaareen. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on MG_4493-1024x683.jpg
Vesibussilaituri Bengtsårin satamassa

Kesäkuusta jäi meille käteen paljon, kuten uusia taitoja sekä tuttavuuksia. Myös tiimin ja sen ulkopuolisten kanssa oli monia hetkiä, joina naurettiin paljon, oli se sitten mokalle tai vain pelkälle ajatukselle jostain. Kesäkuun aikana pääsimme myös näkemään monia uusia paikkoja, kuten juuri Vartiosaaren sekä Benkun, mutta myös esimerkiksi Tiivistämöä.

Mutta, nyt lomille. Kesäkuun viestintä antaa ohjat heinäkuun viestintätiimille!