Muutoksia Oodin työpajaan – tapahtuma järjestetään verkossa!

Ympäristövaikuttamisen infotilaisuus nuorille

ma 7.9. 2020 klo 14-15.30 osoitteessa helsinkikanava.fi

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön keväällä toteuttaman RuutiBudjettikyselyn mukaan helsinkiläisiä nuoria huolettavat mm. roskaaminen, ruokahävikki, ilmastonmuutos ja vesien saastuminen sekä ympäristön häviäminen rakentamisen tieltä. Myös aikuisten välinpitämättömyys mainittiin useasti.

Monet nuoret haluaisivat toimia ympäristön hyväksi, mutta eivät oikein tiedä mitä voisivat tehdä, miten pääsisivät alkuun tai mistä löytäisivät saman henkisiä kavereita. Nuorilla voi myös olla hyviä ideoita, mutta he eivät tiedä mistä saisivat tukea tai rahoitusta niiden toteuttamiseen.

Järjestämme ympäristövaikuttamisen infotilaisuuden nuorille 7.9. klo 14-15.30 osoitteessa helsinkikanava.fi.

Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa nuorille laajasti erilaisista vaikuttamismahdollisuuksista Helsingissä sekä siitä mistä nuoret voivat hakea omille ideoilleen rahoitusta ja tukea.

Tilaisuudessa kysymyksiin vastaavat osallisuusohjaaja Annina Wallinsalo (Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö), Stadiluotsi Ella Tanskanen (Helsingin kaupungin osallistuva budjetointi) sekä suunnittelija Liisa Remes (nuorisopalveluiden kumppanuusyksikkö). Ohjelmassa vierailee myös yllätysvieraita.

Tapahtuman juontavat Riikka Laaksoharju ja Briana Ahjos. Ohjelmassa puhutaan suomea ja englantia.

Kutsumme teidät mukaan seuraamaan lähetystä joko koko luokan voimin, tai pienemmissä ryhmissä. Tapahtuman aikana osallistujat voivat kommentoida ja kysyä viestiseinällä kysymyksiä.

Tallenne on nähtävissä myös tilaisuuden jälkeen myöhemmin helsinki-kanavalta, mikäli ette pääse katsomaan lähetystä kyseisenä ajankohtana. Jos oppilaidesi joukossa on ympäristöasioista kiinnostuneita nuoria, voit myös rohkaista heitä tutustumaan tallenteeseen omatoimisesti.

Tapahtuman toteuttaa Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö, yhteistyössä Stadiluotsien ja Nuorisopalveluiden kumppanuusyksikön kanssa.

Tapahtuma on suunnattu 12-29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Toivomme osallistujia ympäri helsinkiä.

Tapahtuman lyhyet tiedot:

Ma 7.9. klo 14 – 15.30

Mukaan liven seuraamiseen voi liittyä osoitteessa helsinkikanava.fi. 

Kommentteja ja kysymyksiä voi lähettää osoitteessa: https://viestiseina.fi/helsinki/

Tallenne on nähtävissä myös tilaisuuden jälkeen, mikäli et pääse osallistumaan liveen kyseisenä ajankohtana.