Ajankohtaista

Ruutibudjetti äänestys on päättynyt

Pääset tutustumaan kaikkien alueiden tuloksiin osoitteessa: ruutibudjetti.hel.fi.

Ympäristötoiminnan äänet jakautuivat seuraavasti:

32% Lappi-Leiri nuorille

26% Kirpparitapahtumia nuorille

26% Roskaamiseen on puututtava -aloite

15% Vastaajista äänesti tyhjää

Ruutibudjetin vuosikello:

Tiedonkeruu: huhtikuu-kesäkuu

Työpajat: syyskuu

Äänestäminen: lokakuu

Neuvottelukunnat: marras-joulukuu

Toimenpiteiden toteutus: seuraava vuosi

Ympäristövaikuttamisen infotilaisuus:

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön keväällä toteuttaman RuutiBudjettikyselyn mukaan helsinkiläisiä nuoria huolettavat mm. roskaaminen, ruokahävikki, ilmastonmuutos ja vesien saastuminen sekä ympäristön häviäminen rakentamisen tieltä. Myös aikuisten välinpitämättömyys mainittiin useasti.

Monet nuoret haluaisivat toimia ympäristön hyväksi, mutta eivät oikein tiedä mitä voisivat tehdä, miten pääsisivät alkuun tai mistä löytäisivät saman henkisiä kavereita. Nuorilla voi myös olla hyviä ideoita, mutta he eivät tiedä mistä saisivat tukea tai rahoitusta niiden toteuttamiseen.

Tilaisuuden tarkoituksena oli kertoa nuorille laajasti erilaisista vaikuttamismahdollisuuksista Helsingissä sekä siitä mistä nuoret voivat hakea omille ideoilleen rahoitusta ja tukea.

Ympäristövaikuttamisen jatkotyöpaja 16.9.

Haluaisitko, että Helsingissä olisi paremmat liikuntamahdollisuudet nuorille tai toivotko saavasi apua oman kampanjan järjestämiseen?

Nuorten Ruutibudjetissa on jaossa vuosittain 150.000 euroa nuorten omille ideoille.

Tervetuloa osallistumaan jatkotyöpajaan ja suunnittelemaan yksin, kaverin tai luokan kanssa omaa ideaa, jolle nuorten ruutibudjetista kannattaisi hakea rahoitusta. Et tarvitse aiempaa kokemusta. Oli sinulla valmista ideaa tai ei.

Jatkotyöpajaan voi osallistua 16.9. klo 16-18 välisenä aikana osallistumalla Jitsin kautta kokoukseen. Jitsi on Zoomin kaltainen ilmainen alusta. Liity mukaan tästä: https://meet.jit.si/Rubutyöpaja